Nyårslöftet sänker dig

Människor begår ofta misstaget att ge nyårslöften. Ur livsfilosofisk synvinkel är det klart olämpligt.


Varför då?

 

För det första: Tid uppstår när saker förändras. I förlängningen innebär detta att tiden skapas av våra handlingar. Om man avger ett löfte om att något ska hända vid en viss tidpunkt, vänder man på steken. Då låter man sig bli en effekt av tiden, istället för att vara orsak till den.

 

För det andra: Det är lätt att med hjälp av sina läppar eller tankar uttrycka önskningar eller förhoppningar, som det sedan inte är lika enkelt att uppfylla. Varje gång en andlig varelse misslyckas med att utföra något som hon föresatt sig att göra, sjunker hennes orsaksnivå.

 

Så istället för att avge nyårslöften bör man noga sätta sig in i de situationer som man behöver åtgärda, undersöka vad som är möjligt att göra med de resurser man har och först därefter (vare sig det är en nyårsdag eller någon annan dag på året) utföra de handlingar som avslutar handlingscykeln.


Att lova saker man inte kan eller vill uppfylla är ett säkert sätt att sänka sin orsaksnivå.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln