Den högmodige materialisten, del 2

Kanske dags att bygga tempel till slumpens ära... Kanske dags att bygga tempel till slumpens ära...

Läs första delen här.


Det finns många fler exempel på materialisternas högmod. Enligt filosofin kommer materialister aldrig att nå fram till de verkliga sanningarna, så länge de nöjer sig med att enbart studera effekter.

 

Sokrates var inne på denna linje i Platons dialog "Faidon". Där hävdar Sokrates att de kroppsliga sinnena aldrig lyfter andens blickar mot idéernas värld, där de verkliga orsakerna ligger. Det är bara med hjälp av tanken som vi kan förstå hur saker och ting hänger ihop. Kroppens sinnen är "mottagare" (= effekt). Orsaken finns alltid i den gudomliga idé-världen.

 

Ett tempel till slumpens ära

Ett annat exempel: Om någon hittar en grovt tillyxad stenskrapa, som någon urtidsmänniska har fixat till för att underlätta sin tillvaro, säger forskaren:

 

– Ett sådant tydligt bevis på att det funnits en tänkande varelse, bakom tillverkandet av stenverktyget.

 

Men när en forskare studerar en DNA-molekyl stämmer materialister, som anser sig tillhöra det vetenskapliga etablissemanget, gemensamt upp i kör och utbrister.

 

– Otroligt vad slumpen kan skapa!

 

Dessa materiella pseudo-vetenskapare borde uppföra jättelika byggnader där människorna kunde lovprisa slumpen för allt den gjort för dem. Den vetenskapliga slumpen har väl visat sig vara betydligt mäktigare än Jahve, Gud, Jesus eller Allah...

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln