Boktips för dig som vill utvecklas

Här är några böcker som vi rekommenderar dig som är nyfiken på filosofi. 

Beställ genom att fylla i formuläret nederst.

 Du kan läsa mer om köpvillkoren under "Köpvillkor" i menyn ovan. 

 Du kan även köpa våra böcker via vanliga bokhandlar, eller på www.adlibris.se eller www.bokia.se.

NYHET!

 

Linsmännen
av E E Doc Smith
översättning och bearbetning av Torgny Salén

 

"Linsmännen" är den spännande berättelsen om ett kosmiskt krig mellan två väsensskilda system. Arisierna och eddorianerna bekämpar varandra i en konflikt som sträcker sig över kosmologiska avstånd i tid och rum.

 

Under eoner har ariserna sått frön som har lett till framavlandet av näst intill perfekta invidivider bland människorna. Samarbetet mellan arisierna och människorna är en nödvändighet för att kunna besegra den livsfarliga fienden. De makthungriga eddorianerna har enorma krafter. De saknar dessutom varje uns av empati. Men de har underskattat den oerhörda styrkan som finns i sann vänskap och samexistens. Det blir det vapen som vänds mot dem i slutstriden ...

 

"Lensman series" skrevs 1934-1950 och gavs ut som en serie pocketböcker i sex delar. Författaren E E Doc Smith har kallats fadern till modern science fictions gyllene era på 1940-talet. Den här boken är en översatt och omarbetad version av den ursprungliga sviten om linsmännen. Det viktiga grundbudskapet finns kvar: Det är genom vänskap och enhet som vi kan segra.

 

Läs och njut av de många filosofiska aspekterna och den visdom som förmedlas om människosläktets bästa sidor. Bli inpirerad och börja fundera på vilka bidrag som behöver lämnas till vår nuvarande civilisation för att skapa en bättre värld.

 

Pris i storpocket (552 sidor): 150 :-

 

 

Liftarens guide till människoanden

av Torgny Salén

Människoanden är den andliga kvalitet som ligger bakom alla människans strävanden. Följ med på en fascinerande resa genom historien och ta del av några av människoandens skapelser såsom matematiken, den sokratiska barnmorskemetoden och USA:s födelse.

 

Pris i pocket (682 sidor): 200:-

Buddhas dharma
av Todde Salén
Dharma betyder lära. Buddhas Dharma är en introduktionsbok till vår moderna, buddhistiska, västerländska livsfilosofi.


Pris inbunden (471 sidor): 290:-

Finns även som pocket, se nedan.

Buddhas dharma

av Todde Salén

Dharma betyder lära. Buddhas Dharma är en introduktionsbok till vår moderna, buddhistiska, västerländska livsfilosofi.

 

Pris i pocket (471 sidor): 150:-

 

Buddha Maitreyas handbok för mänskligheten

med kommentarer av Todde Salén

Munken Buddhasa Bhikku höll föredrag om vad han lärt sig om Gautama Buddhas ursprungliga lära. Det resulterade i en bok om vad människan behöver veta och praktisera för att kunna leva väl. Här är boken i svensk översättning med kommentarer.

 

Pris i pocket (102 sidor): 100:-

 

Sokrates: Staten

med kommentarer av Todde Salén

Sokrates idéer om idealstaten kan tillämpas på olika sorters grupper. Intressant läsning för alla som är intresserade av samhällsfrågor. Eller som Sokrates själv säger i inledningen: ”Om man kan lära sig hur människosinnet fungerar i stor skala, så som det gör i en stat, kan man sedan dra slutsatser om hur människosinnet fungerar på individnivå.”

 

Pris i pocket (95 sidor): 100:-

 

 

Platons dialoger

med kommentarer av Todde Salén

Här presenteras några av Sokrates klassiska dialoger. I sitt mytomspunna försvarstal redogör Sokrates för sin undersökning av den enkla okunnigheten – att veta att man inte vet – och varför han med denna insikt förstod att han var visare än andra människor. Läs om hur Sokrates bevisar att människan reinkarnerar och hur människoanden kan nå de gudomliga sfärerna.

 

Pris i pocket (151 sidor): 100:-

 

Måsen

av Richard Bach

Är den högsta lyckan verkligen att flyga i en skränande flock efter en fiskebåt och slåss om fiskrens? Jonathan Livingston Seagull tvivlar – det måste väl finnas något mer? Vilket är egentligen syftet med ett måsliv? Om frihetens möjligheter i den obegränsade tankens värld och om vikten av att välja sin egen väg trots att det kan vara svårt.

 

Pris i pocket (95 sidor): 100:-

 

Stiftelsen

av Isaak Asimov

Man ”vet” att de styr universum och de måste stoppas. Men var finns de? En mycket filosofisk saga i science fiction-form om hur mänsklighetens karma faktiskt går att förändra med gediget och målmedvetet arbete av sanna filosofer. 

 

Pris i pocket (553 sidor): 100:-

 

Siddharta

av Herman Hesse

Den indiske bramanpojken Siddhartha går mellan livets ytterligheter – från askes till överflöd – utan att finna livets mening. Till slut finner han vishet längs den gyllene medelvägen. En fascinerande berättelse om den fjärde buddhaens liv och upplysning.

 

Pris i pocket (122 sidor): 100:-

Sinuhe egyptiern

av Mika Waltari

Sinuhe blev faraonernas läkare och var en livsfilosof i sin tid. Hans liv blev ett äventyr fyllt av lycka och sorg, visdom och dumhet, arbete och lättja, gemenskap och ensamhet. Underbar skildring av ett svunnet rike och av en mångfacetterad människa.

Boken finns att köpa på nätet genom www.adlibris.se (eller beg. på www.bokborsen.se)

Slan

av A.E van VOGT

(Innehåller även artikeln "En Vis" av Eddot)

De är annorlunda, kanske farligt annorlunda? Vilka förmågor besitter de egentligen, slanerna? Och hur vet man vem som är slan och vem som är ”normal”? En berättelse om okunnighetens jakt på det som är främmande.

 

Pris i pocket (160 sidor): 60:-

 

En dold gud

av Stefan Einhorn

Har en tro på Gud blivit omöjlig sedan vetenskapen löst gåtor som tidigare bara kunnat förklaras med hänvisning till det gudomliga? Eller är existensen av en dold Gud verklig och förenlig med vårt förnuft? En dold och obeskrivlig Gud framträder i olika religioner. Finns det kanske en dold Gud som är förenlig med den moderna fysiken, biologin och psykologin?

 

Pris i pocket (207 sidor): 75:-

Beställning


  • Fyll i vilka böcker och antal du önskar beställa