Du kan ta reda på vad meningen med detta livet är!

För att känna meningsfullhet i livet behövs en större mening för att verkligen känna lycka. Det räcker inte med att bilda familj och uppfostra sina barn för att fylla ett långt liv med mening, även om dessa saker oftast är betydelsefulla ingredienser för väldigt många. 
Det gäller att "spänna bågen" och sikta högt. Först då kan man skörda mycket lycka på vägen mot förverkligande av ens mål och syften i livet.

I en sann gemenskap med sanna vänner som kan kommunicera levande med varandra är det möjligt att spänna sin båge, sikta högt och lyckas med att uppnå sina mål!

Välkommen på temakväll och upplev levande kommunikation med likasinnade.

/Ranja

Läs hela inlägget »

Är du nyfiken av dig? 

 

Funderar du på vad du gör på den här planeten, egentligen?

 

Undrar du vem du är, innerst inne?

 

Frågor är vägen till sann kunskap. Det visste redan den gode Sokrates. Han ansåg att om man bara ställer rätt frågor, så kan alla hitta visdom inom sig. 

 

På Duga har vi tagit fasta på det. Vi är mycket förtjusta i frågor, eftersom de hjälper oss att hitta våra egna, unika svar. 

 

Vill du också prova? Välkommen på en temakväll!

Läs hela inlägget »
Etiketter: sokrates frågor

Den person som i dagligt tal kallas Buddha var i själva verket den fjärde buddhan - insiktens buddha. Han hette Siddharta Gautama och levde i Indien för 2500 år sedan. Berättelsen om Siddharta Gautamas liv kan mycket väl vara en saga, men det spelar inte så stor roll - budskapet är mycket intressant.

 

SVT visade nyligen en film om Gautama Siddharta, den första av två. Se den om du vill lära dig mer om den fjärde buddhan och hans fundamentalt viktiga budskap. 

Läs hela inlägget »

...om jag bara:

 

  • vinner högsta vinsten!
  • får drömjobbet!
  • hittar rätt partner!

  

Men du vet ju att det där inte är sant. 

 

Den grupp som har den högsta självmordsstatistiken är de "sysslolösa rika". Så rikedom är inte nyckeln till lycka.

 

Inte drömjobbet heller. Visst är det viktigt att trivas på jobbet, men "rätt" jobb är inte ett vaccin mot livets lidande.

 

Inte en perfekt partner heller. Du kan nämligen aldrig lägga ansvaret för din egen lycka i någon annans händer.

 

Förverkliga DIN mening med livet

Lycka når du framförallt genom att aktivt skapa något bra.

 

Då är du inte längre lika beroende av rätt jobb, rätt partner, mycket pengar - för du går på DIN väg och förverkligar DIN mening med ditt liv.

 

Men VAD ska du skapa? Vet du inte i vilken ände du ska börja, är det klokt att hämta inspiration från tänkvärda filmer som The Matrix, Skicka vidare eller Måndag hela veckan.

 

Eller från en bra bok som Måsen, Siddharta och Stiftelsen. De, och andra filosofiska och inspirerande böcker, hittar du här.

 

Följ din intuition!

När du söker efter din mening, ska du vara noga med att lyssna på din intuition! Den leder dig rätt i livets brus och tumult. 

 

Så lyssna inåt. Du har all kunskap du behöver - inom dig. 

 

Välkommen på en temakväll

Vill du prata om viktiga saker och träffa andra som också söker den sanna lyckan, är du varmt välkommen på en temakväll.  Vi vill gärna träffa dig! 

Läs hela inlägget »

Vill du se när utbildningsminister Jan Björklund får lära sig om vikten av att läsa Sokrates försvarstal

 

Gå in på den här länken på Svt/Play och njut av hur vår kära idol Sokrates får fin marknadsföring ungefär 26 minuter in i inslaget. 

 

Blir du sugen på att läsa talet själv? Boken "Platons dialoger" innehåller Sokrates försvarstal, och många andra pärlor. Du kan köpa den här. 

Läs hela inlägget »

Bor du i Stockholm? Nu har du chansen att vara med på en av våra temakvällar. Klockan 18.30-20 pratar vi om ett intressant ämne ur filosofisk synvinkel.

 

10 januari har vi tema meningsfullhet.


14 februari har vi tema sann kunskap.

 

Plats meddelas inom kort. Här kan du läsa mer om våra temakvällar i Göteborg. 

Läs hela inlägget »

"När jag tittar ut genom köksfönstret ser jag min trädgård som går in i vila. Löven har fallit från vinrankan och kvar är bara nakna grenar som renas av frosttäcket. Naturen speglar vad som händer med mig!

 

Länge har jag suttit fast i "människoträsket" och känt mig ofri. Det är så många fixa idéer som hållit mig på plats. Mina tankar har varit styrda av hur man borde vara och vad man bör göra.

 

Tankarna har varit så vana vid att mekaniskt köra med mig att jag tappat bort min egen medvetenhet, mina förmågor och ursprungskraft.

 

Ett oskrivet blad

Efter idogt arbete har jag, med hjälp av sanna vänner, avslöjat en knasidé efter en annan och kunnat skratta åt hur jag satt dit dem för att slippa tänka själv.

 

Mantel efter mantel har fallit, precis som löven på träden utanför. Nu känner jag mig helt naken, som ett oskrivet blad och friare i tanken än på väldigt länge!

 

Plats för det nya

Jag drar en lättnadens suck och bara ÄR. Just nu känns stress och oro som bortblåst.
Det liknar känslan som infinner sig när man röjt ut garderoben eller förrådet hemma. Det finns gott om plats att fylla på med nytt och fräscht.


Plats för nytänk och nyskapande! Nya fräscha idéer som matchar mig och mina mål bättre.
Mål som kanske inte ser attraktiva ut ur ett människoperspektiv men som ger mening åt mitt liv.

 

Idévärlden är obegränsad

Idévärlden har ingen begränsning. En källa av obegränsade tankar och idéer får strömma fritt och vi har tillgång till den om vi bara släpper taget och kastar oss ut.

 

Strävan efter balans mellan min människa och mitt sanna jag driver mig. Ju fler mantlar som får falla, desto mer harmoni och lugn upplever jag. Det ger den ro som behövs för vara i fred med mina tankar.

 

Då kläcks idéerna som ger den fräscha förändring som så väl behövs för att komma vidare på livets stig!"

 

C.K.

Läs hela inlägget »
Man måste inte ha orange kläder eller rakat huvud för att vara buddhist och hjälpa sina medmänniskor.

"Vi lever i en värld där vi sätter likhetstecken mellan lycka  och hur stort, nyrenoverat hus eller hur dyr, fin bil du har, hur väl du lyckats med din karriär, att du har välartade barn eller att ditt förhållande är perfekt.

 

Så mycket är kopplat till prestige och materiell status. Bara du har allt det där som ger dig imagen av en perfekt person blir du lycklig. Eller?


Blir du lycklig när du blir bekräftad av andra? När andra ser upp till dig? När andra tycker du är vacker, vass och välklädd?

 

Ett leende från öra till öra

Länge har jag funderat på vad som gör mig lycklig. Svaret kom, helt oväntat, en dag när jag tog en promenad i skogen där vi bor:

 

Lycka är att vara bodhisattva!


Lyckan spred sig i och utanför mig. En fantastisk känsla av ro och glädje, äkta glädje, där jag i min ensamhet inte kunde låta bli att le från öra till öra. Kalla mig buddhist, javisst! Det behövs inga orange skynken eller rakat huvud för att känna igen min sanna lycka.


Bodhisattva är sanskrit och beskriver en individ som kommer till insikt, blir visare och sprider vidare sin kunskap till andra.

 

Jag vill vara den bodhisattva som lär känna mitt sanna jag så väl att jag finner min sanning och delar med mig av mina insikter till den som är mottaglig och vill lyssna, lära och skicka vidare!

 

Du är mer än din kropp

Det är så lätt att fastna i sin människa, i sin kropp och tänka att bara den är vältränad, välbärgad och beundrad kommer lyckan att infinna sig. Varför begränsa sig? Vi är så mycket mer än så!

 

Inse att dina tankar är obegränsade. De är också en del av dig och du sträcker dig så långt som dina tankar kan nå! Släpp tankarna fria! Sluta jaga lyckan i den lilla begränsade boxen vi kallar världen.

 

När du är fri kommer lyckan till dig!"

 

K.C.

 

Läs hela inlägget »

Lever du det liv du vill leva? Eller följer du gamla invanda mönster? Som kanske till och med någon annan har bestämt åt dig?

 

Du är fantastisk. Så självklart ska du spela huvudrollen i ditt liv. 

 

Det handlar inte om att vara egoistisk. Det handlar om att leva sitt liv så som man vill leva det. På ett sätt som är bra både för en själv och för omgivningen. 

 

Lär känna dig själv och utveckla dina förmågor! Då kan du välja nya vägar. Vi erbjuder utbildning i livets viktigaste frågor. Det är personlig utveckling som heter duga!

 

Kom på en temakväll och upplev hur det kan gå till.

 

Välkommen!

Läs hela inlägget »

Känner du dig annorlunda? Som att du inte riktigt passar in?

 

Blir du uttråkad när folk pratar om sina statussymboler och tidsfördriv?

 

Söker du meningsfullhet och djup i tillvaron?

 

Ja, då är du nog ett freak. Åtminstone enligt normalsekten.

 

Normalsekten är en obehaglig, förtryckande sekt som inte tillåter dig att vara den du är. I normalsekten måste du göra som alla andra och får absolut inte sticka ut. Livets större frågor ska du inte bry sig om, det är alldeles för krångligt. Nej, lägg din tid på att jobba ihop så mycket pengar du kan så att du kan köpa så mycket prylar som möjligt istället.

 

Vill du inte tillhöra normalsekten? Välkommen till oss!

 

Vill du veta vilka vi är och prova på hur det är att prata om vettiga och viktiga saker med andra freak? Kom på en temakväll

Läs hela inlägget »

Välkommen till Dugas blogg!

 

Här kan du läsa inlägg om filosofi, etik, samhällsfrågor, historia och annat angeläget och intressant.

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

-

Arkiv

Etiketter